Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Χαμός γίνεται με τις εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων

Χαμός γίνεται με τις εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων

Πολώνεται το κλίμα ενόψει των αρχαιρεσιών την προσεχή Κυριακή

Πυκνώνουν τα προεκλογικά…πυρά μεταξύ των κυνηγών που διεκδικούν την εκλογή τους στη νέα διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων.

Στις εκλογές που παίρνουν τα χαρακτηριστικά σκληρής εκλογικής μάχης με εκατέρωθεν βολές συμμετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο δυο ομάδες και ένας ανεξάρτητος.

Η μια ομάδα είναι του απερχόμενου προέδρου Χρ. Ρουσιαμάνη, ο οποίος είναι υποψήφιος αλλά ως μέλος και όχι ως πρόεδρος καθώς δεν του το επιτρέπει το καταστατικό αφού έχει συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες θητείες στην προεδρία του Συλλόγου και κατεβαίνει με σύνθημα τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των κυνηγετικών θεμάτων.

Η δεύτερη ομάδα με επικεφαλής υποψήφιος πρόεδρο τον Σταύρο Τραγάνη έχει ως προεκλογική σημαία της την ανανέωση και το άνοιγμα του Συλλόγου στην κοινωνία, καταθέτοντας μάλιστα και δημοσίως την διακήρυξη θέσεων και προτάσεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκατοντάδες Τρικαλινούς κυνηγούς.

Η αντιπαράθεση έχει φτάσει και σε σημείο να εμπλακούν στις εκλογές και τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα, καθώς ο Σταύρος Τραγάνης, Κώστας Ψύχος  είναι δημοτικοί σύμβουλοι και γνωστοί για την θητεία τους σε κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και ο Γ. Μακρυνιώτης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Από την μεριά του πάντως ο κ. Τραγάνης τονίζει στις ομιλίες τους στις περιοδείες στα χωριά, ότι η ενασχόλησή του με τον Σύλλογο είναι πέρα και έξω από τα κόμματα και την πολιτική, αλλά έχει ως γνώμονα την προσφορά στην κυνηγετική οικογένεια.

Για προσπάθεια πολιτικοποίησης των εκλογών έκανε λόγο  ο Στ. Τραγάνης μιλώντας σε συγκέντρωση κυνηγών το Σάββατο στο Ελευθεροχώρι, ενώ απάντησε σε βολές, υπενθυμίζοντας στον κ. Ρουσιαμάνη ότι κι΄ αυτός διετέλεσε μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ ήταν υποψήφιος δήμαρχος Παραληθαίων με το ΠΑΣΟΚ και είχε υπογράψει ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων το κείμενο των 75 που ζητούσαν τη δημιουργία νέας κεντροαριστερής παράταξης.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Τα ονόματα των υποψηφίων στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων που κατέρχονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο είναι τα εξή: Αναγνώστους Βάιος, Ευθυμίου Ευστάθιος, Καταραχιάς Γεώργιος Κοσμάς Γεώργιος, Κυριάκος Στέργιος, Μακρυνιώτης Γεώργιος, Μισιακάρης Απόστολος, Μηλίτσης Πέτρος, Μπέης Μιχαήλ, Μπίχτας Ευάγγελος, Νταουλας Αχιλλέας, Παπαδημητριου Νέστορας, Παππάς Χρήστος, Ρουσιαμάνης Χρήστος, Σαμαράς Αθανάσιος, Τίγκας Αθανάσιος, Τραγάνης Σταύρος και Ψύχος Κων/νος.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή υποψήφιοι είναι οι: Γεωργολιός Χρήστος, Κακαίτσας Βησσάριος, Μπέης Μιχαήλ, Ντάσκας Γεώργιος, Παπαγεωργίου Απόστολος, Πιτέλης Λάμπρος, Ρλάγιας Γεώργιος (Κατσιφάρας) και Φωκολόρος Παναγιώτης

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, η γενική συνέλευση και οι εκλογές, καθώς χθες δεν υπήρξε απαρτία.

Στη συνέλευση που αναμένεται να διεξαχθεί σε εκρηκτική ατμόσφαιρα θα συζητηθούν η έγκριση των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης, ο οικονομικός απολογισμός, ο προϋπολογισμός και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει στη συνέχεια τις εκλογές.

Να σημειωθεί ότι ένα σημείο διαφωνίας ως προς τη διαδικασία είναι ο αριθμός των καλπών που θα τοποθετηθούν για να ψηφίσουν οι 1.600 περίπου εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο.

Η πλευρά Τραγάνη ζητά να μπουν τρεις τουλάχιστον κάλπες αντί δυο που προτείνει η ομάδα Ρουσιαμάνη

Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ/Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

Η "ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στην ενημέρωση" επανέρχεται στους ραδιοφωνικούς σας δέκτες

Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, η εκπομπή "ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στην ενημέρωση" από αυτό το Σάββατο ...

Αφήστε μια απάντηση