Κατερίνα Βασιλάκου: Αποφάσισε από μικρή ότι θα γίνει ηθοποιός
Γεννήθηκε στην Αιδηψό, στις 25 Νοεμβρίου 1941 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζούσε στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, που ανήκε στην οικογένεια της. Από μικρή αγαπούσε τον κινηματογράφο και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.
Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1960, σε ηλικία 19 ετών έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη. Τα επόμενα χρόνια πήρε μέρος σε διάφορες ταινίες του μελό κινηματογράφου και έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Κατερίνα Βασιλάκου: Δημιούργησε τον πρώτο της θίασο με τον σύζυγό της
Την περίοδο εκείνη γνωρίστηκε με τον σύζυγο της, τον ηθοποιό Θανάση Μυλωνά, με τον οποίο δημιούργησαν τον πρώτο τους θίασο και ανέβαζαν παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έπαιξε στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη, την οποία θαύμαζε από μικρή και δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο, τον Κώστα Καρρά, τον Πέτρο Φυσσούν και την Τζένη Καρέζη.
Κατερίνα Βασιλάκου: Άφησε το θέατρο για να είναι στο πλευρό του άρρωστου συζύγου της
Αγαπούσε το θέατρο και κάθε χρόνο έπαιζε σε παραστάσεις. Έμεινε μακριά από το θέατρο μόνο όταν ο σύζυγος της Θανάσης Μυλωνάς αρρώστησε. Για δύο χρόνια έμεινε στο πλευρό του και τον φρόντιζε. Το 1989 ο Θανάσης Μυλωνάς, πέθανε σε ηλικία 51 ετών. Είχαν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την Ελένη.
Κατερίνα Βασιλάκου: Δημιούργησε τη δική της θεατρική στέγη
Μέχρι το τέλος της ζωής της συνέχισε να ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις. Το 1995 σταμάτησε τη συνεργασία της με το θέατρο «Πανελλήνιο» και τα επόμενα χρόνια έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Τότε, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της θεατρική στέγη.
Κατερίνα Βασιλάκου: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και δεν πρόλαβε να χαρεί το θέατρό της
Μετέτρεψε μια παλιά ξυλαποθήκη στο Μεταξουργείο σε θέατρο με δύο αίθουσες των 350 και των 150 θέσεων. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να το χαρεί. Έπαιξε μόλις μια φορά στο δικό της θέατρο. Στις 4 Ιουλίου 2001 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Σύμφωνα με τους γιατρούς πέθανε από εγκεφαλίτιδα που προκάλεσε ένας σπάνιος μύκητας.
Προς τιμήν της στο Μεταξουργείο έδωσαν το όνομά της στο θέατρο που σήμερα ονομάζεται «Κατερίνα Βασιλάκου».