Το γλυκό αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς πιο σοκολοτένια γεύση σε τόσο εύκολο γλυκό δεν θα μπορούσες να πετύχεις!
Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά!
Υλικά
400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τα κομματάκια κουβερτούρας. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι υψηλή. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Μόλις έχουν λιώσει εντελώς και το μείγμα μας είναι λείο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε σε μικρά γυάλινα μπολάκια ή φορμάκια σιλικόνης (για σερβίρισμα στο πιάτο, χωρίς μπολ) και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 – 4 ώρες!
Αν θέλουμε, απολαμβάνουμε με σιρόπι, φρούτα ή τρούφα
athensmagazine.gr