Το γλυκό αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις της σοκολάτας, καθώς πιο σοκολοτένια γεύση σε τόσο εύκολο γλυκό δεν θα μπορούσες να πετύχεις!
Με την υφή της πάστας να κλέβει τις εντυπώσεις και το έντονο άρωμα της ρευστής σοκολάτας, το επιδόρπιο αυτό όποιος το δοκιμάσει το αναζητά.
Θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά για να το ετοιμάσεις, ενώ θα βρίσκεται στο ψυγείο σου μέσα σε 5 λεπτάκια.
Αξίζει και με το παραπάνω η «ένοχη» αυτή απόλαυση, σωστά;
Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά
Τι θα χρειαστείς
- 400 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Πώς να το ετοιμάσεις
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τα κομματάκια κουβερτούρας. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι υψηλή. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Μόλις έχουν λιώσει εντελώς και το μείγμα μας είναι λείο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε σε μικρά γυάλινα μπολάκια ή φορμάκια σιλικόνης (για σερβίρισμα στο πιάτο, χωρίς μπολ) και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 – 4 ώρες!
Αν θέλουμε, απολαμβάνουμε με σιρόπι, φρούτα ή τρούφα.
Yummy!