Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2025
trikaladay.gr / Τοπικά / Στην Κωνσταντινούπολη το ΑΚΕΘ για πρόγραμμα που αφορά την Ασφάλεια, Ιδιωτικότητα και ζητήματα Ηθικής στο Ίντερνετ

Στην Κωνσταντινούπολη το ΑΚΕΘ για πρόγραμμα που αφορά την Ασφάλεια, Ιδιωτικότητα και ζητήματα Ηθικής στο Ίντερνετ

Ασφάλεια, Ιδιωτικότητα και ζητήματα Ηθικής στο Ίντερνετ των Πραγμάτων ή αλλιώς Internet of Things (ΙοΤ) στην τέταρτη δραστηριότητα κατάρτισης του σχεδίου “Designing a 3d Virtual Environment for Teaching IoT” στην Κωνσταντινούπολη όπου συμμετείχε το ΑΚΕΘ.

Οι συσκευές με δυνατότητες συνδεσιμότητας αυξάνουν ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά αντικείμενα μετατρέπονται σε έξυπνες συνδεδεμένες συσκευές που ουσιαστικά κατανοούν τους καταναλωτές και τους προσφέρουν πλεονεκτήματα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Μια συνεχής ροή συνδεσιμότητας χάρη στην ύπαρξη του Διαδικτύου και τη σύνδεση πολλαπλών συσκευών σε αυτό. Αυτή είναι ίσως η πιο απλοποιημένη εξήγηση για το τι είναι το Internet of Things.

Στο σχέδιο “Designing a 3D Virtual Environment For Teaching IoT” με κωδικό 2017-1-TR01-KA203-046672 στόχος είναι η κατανόηση του Internet of Things και η εύκολη εκμάθηση βασικών στοιχείων για την κατασκευή τέτοιων συσκευών μέσα σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα του σχεδίου που αναμένονται στο τέλος του τρέχοντος έτους αφορούν σε μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα σε video game περιβάλλον και σε έναν οδηγό για την ανάπτυξη συνδεδεμένων συσκευών.

Η 4η δραστηριότητα κατάρτισης του σχεδίου “Designing a 3D Virtual Environment For Teaching IoT” πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, 30 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου 2019, στο campus του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά (Marmara Üniversitesi) το οποίο είναι και ο συντονιστής του σχεδίου . Σε αυτήν την δραστηριότητα κατάρτισης συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του σχεδίου από το Marmara University της Τουρκίας, από το Gebze Halk Egitim Merkezi, από το Lancaster University, από το Społeczna Akademia Nauk και 6 εκπρόσωποι του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια (security), την ιδιωτικότητα (privacy) και ηθικά ζητήματα (ethics) που ανακύπτουν από το Ίντερνετ των πραγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου: http://www.virtualiot.net

Δες επίσης

Η δραστηριότητα της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα τον μήνα Δεκέμβριο

  Φίλες και φίλοι, Με τον Χριστουγεννιάτικο Δεκέμβρη να μας αποχαιρετά, δίνοντας τη θέση του σε μια νέα ...