Μια πρωτοβουλία που αξίζει πολλούς επαίνους σε μια δύσκολη εποχή για ηλικιωμένους /ες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και που λόγω του κορωνοϊού παραμένουν στο σπίτι, πήρε ένας ταξιτζής από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης Κερασοβίτης, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η λέξη ανθρωπιά δεν έχει χαθεί από το λεξιλόγιό μας. Μεταφέρει με το ταξί του εντελώς δωρεάν, εφόδια σε ανήμπορους ανθρώπους. Με σχετική ανακοίνωση μάλιστα που έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όσοι έχετε ή γνωρίζετε ανθρώπους τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε, αναλαμβάνω (λόγω της εργασίας μου) την εξυπηρέτησή τους σε φαρμακευτικό υλικό χωρίς καμία ανταμοιβή. Η προσφορά μου ισχύει μόνο για όσους διαμένουν στην πόλη των Τρικάλων».
Στην ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τον εντοπίσουν, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως το μήνυμα μπορεί να αποσταλεί και μέσω messenger.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κερασοβίτης, ο οποίος δηλώνει ότι είναι συγγραφέας και μελετητής της επικούρειας φιλοσοφίας όπως και ερασιτέχνης ηθοποιός, τονίζει τα εξής:
«Πήρα αυτή την πρωτοβουλία για να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο να τους βοηθήσει, χωρίς καμιά ανταμοιβή, εντελώς δωρεάν. Ξεκίνησα χθες αυτή την προσπάθεια και μέχρι σήμερα, έχω πάει σε σπίτια δύο ηλικιωμένων ζευγαριών, πήρα τα βιβλιάρια υγεία τους και στη συνέχεια πήγα στο φαρμακείο, πήρα τα φάρμακά τους με βάση τις ανάγκες τους και τους τα πήγα στο σπίτι τους. Κυρίως αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρω σε ανήμπορους ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που δημιουργεί ο κορωνοϊός».
Ο κ. Κερασοβίτης σημειώνει πως θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια καθώς υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο, τονίζοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ