Ο κτηνίατρος τόνισε ότι αν ένας σκύλος ή μια γάτα απορροφήσει αλκοόλ μέσω του γλειψίματος, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο έντονες σε σύγκριση με τους ανθρώπους επειδή τα ζώα δεν το αφομοιώνουν με τον ίδιο τρόπο.
Είπε επίσης ότι αρκεί να πλένει κανείς τα πόδια του σκύλου του με νερό και σαπούνι όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη βόλτα του, ενώ στα κτηνιατρεία διατίθονται ειδικά αντισηπτικά τζελ και καθαριστικά μαντηλάκια για τους μικρούς μας φίλους. «Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σαπούνια για μωρά ή εκείνα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για την ευαίσθητη περιοχή ώστε να μην τροποποιείται το Ph»
Υπογράμμισε όμως ότι είναι αναγκαίο επίσης «να τηρείται απόσταση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, να πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας όταν παίζουμε μαζί του και να μην αφήνουμε να μας γλείφει τα χέρια και το πρόσωπο».
Εκτός από αυτούς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, οι ειδικοί συμβουλεύουν «όταν συναντούμε έναν σκύλο ή μια γάτα που δεν μας ανήκει να μην τον χαϊδεύουμε, ούτε να τον αφήνουμε να μας πλησιάσει». «Αντιμετωπίζουμε και τον σκύλο μας, σαν να είναι καραντίνα μαζί μας» τόνισε ο κ. Διαμαντής.
Μολονότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα ζώα συντροφιάς, ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τους ιδιοκτήτες να εφαρμόζουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.
εικονα: freepik.com
Πηγή: thenewspaper.gr