Τελικά πρέπει να απολυμαίνετε τις συσκευασίες των τροφίμων;
Μάθετε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε ώστε να μη θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια.
Περιορίστε τις εξόδους σας για ψώνια και πηγαίνετε όταν τα καταστήματα είναι λιγότερο γεμάτα
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιορίσουμε τις εξόδους για ψώνια σε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, αν αυτό είναι εφικτό. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αν προμηθεύεστε κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα.
Αν μπορείτε, σχεδιάστε να μην ψωνίζετε τις ώρες αιχμής και σε κάθε περίπτωση διατηρείτε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από τους άλλους ανθρώπους. Μια έξυπνη τακτική είναι να σημειώνετε σε μια λίστα αυτά που χρειάζεστε πριν πάτε ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο σας στο σούπερ μάρκετ.
Καθαρίστε τα χέρια σας και το καρότσι σας
Μόλις φτάσετε στο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιήστε αντισηπτικό χεριών και αγγίξτε μόνο ό,τι πρέπει να αγγίξετε. Σκουπίστε τη λαβή του καροτσιού σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το αντισηπτικό χεριών. Επίσης να αποφεύγετε να αγγίζετε το κινητό σας ή να το σκουπίζετε μετά από οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση.
Αν επιλέξετε να φορέσετε γάντια, προσέξτε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Γενικά, όταν χρησιμοποιούμε γάντια, τείνουμε να τα αντιμετωπίζουμε σαν δεύτερο δέρμα. Καταλήγουμε να αγγίζουμε τα πρόσωπά μας και ενώ μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν κινδυνεύουμε, τα ίδια μπορούν να μολυνθούν και να είναι μια καλύτερη επιφάνεια για να παραμείνει ο ιός, συγκριτικά με το δικό μας δέρμα.
Πρέπει να απολυμαίνετε τις συσκευασίες των τροφίμων;
Ενώ ο κοροναϊός μπορεί να ζήσει για αρκετές ημέρες σε υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μόλυνση μέσω πλαστικών, συσκευασιών, χαρτονιού κ.λπ., δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος, επειδή αν και ο ιός παραμένει στις επιφάνειες, το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Η γενική σύσταση είναι να διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό όταν γυρνάτε σπίτι σας από το σούπερ μάρκετ.