Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Λουκουμάδες καραντίνας: Αφράτοι από μέσα – τραγανοί από έξω, τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα

Λουκουμάδες καραντίνας: Αφράτοι από μέσα – τραγανοί από έξω, τρώγονται ακόμη και κρύοι την επόμενη μέρα

Λουκουμάδες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Λουκουμάδες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 4 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φακελάκι ξερή μαγιά
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– Μισή κούπα γάλα εβαπορέ
– Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει ένας μέτριος χυλός
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Επιπλέον μέλι και κανέλα για το γαρνίρισμα

Λουκουμάδες: Εκτέλεση συνταγής

– Σε μεγάλο μπολ δουλεύουμε, με το σύρμα, με γρήγορες κινήσεις να γίνει ένας ομοιόμορφος ο χυλός.
– Σκεπάζουμε, με το καπάκι του μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μία ώρα περίπου να βγάλει φουσκάλες.
– Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο καλαμποκέλαιο.

Τεχνική για στρογγυλούς λουκουμάδες

– Πρώτος τρόπος: Παίρνουμε στη χούφτα ζύμη και κλείνουμε. Πιέζουμε να βγει από το επάνω μέρος λίγη ζύμη και βγαίνει στρογγυλή. Στη συνέχεια ρίχνουμε γρήγορα στο λάδι. Θέλει πολύ γρήγορες κινήσεις και μαστοριά!
– Δεύτερος τρόπος: Παίρνουμε, με το κουτάλι ζύμη. Γέρνουμε και ρίχνουμε στο καυτό λάδι, κόβοντας άμεσα, με το δάχτυλο τη ζύμη. Επίσης πολύ γρήγορες κινήσεις κι απανωτές!

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...