Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κόκκινα πασχαλινά αβγά

Κόκκινα πασχαλινά αβγά

  • Time
    15′

    Χρόνος

    Εκτέλεσης

  • Time
    20′

    Χρόνος

    Αναμονής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό. Τα καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να φύγουν τυχόν βρωμιές.
  • Απλώνουμε ένα απορροφητικό πανί σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε δόσεις. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα αβγά, βάζουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσουν.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αβγά.

Για το βάψιμο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ξίδι, την κόκκινη βαφή και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η βαφή.
  • Βάζουμε τα αβγά κάνοντας μια στρώση στο μπολ και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Με αυτή την ποσότητα μπορούμε να βάψουμε 25-30 αβγά.

Για το λάδωμα

  • Βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τα βαμμένα αβγά για να γυαλίσουν.
  • Σερβίρουμε.

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...