Ανήμερα της Παναγίας το μενού θέλει συνήθως αρνάκι, αλλά και δεκάδες άλλα ορεκτικά. Αυτή η συνταγή θα έρθει να ισορροπήσει την ανάγκη σου για γλυκό, αλλά και να βοηθήσει να ηρεμήσει το στομάχι από το βαρύ γεύμα.
Όπως και με κάθε μεγάλη γιορτή, τελειώνοντας το τραπέζι, συνήθως αρνάκι στο φούρνο ή ακόμη και στη σούβλα, όλοι θέλουμε ένα γλυκό. Χρειαζόμαστε όμως και κάτι που να μην επιβαρύνει άλλο το στομάχι, έπειτα από ένα λουκούλλειο γεύμα.
Οι ειδικοί σημειώνουν πως το πεπόνι, εκτός από ενυδατικό, έχει και χωνευτικές ιδιότητες. Αναμειγνύουμε με λίγο γιαούρτι, δένουμε ελαφρά με ζελέ και προσφέρουμε μια απολαυστική εμπειρία μετά από ένα έντονο γεύμα.
Υλικά
1 συσκευασία (φακελάκι) ζελέ λεμόνι
200 ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. πεπόνι πουρές
400 γρ. πεπόνι σε κομμένο σε κυβάκια
1.5 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και λιώνουμε το περιεχόμενο του ζελέ σε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ πεπονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζελέ και μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια.
Σερβίρουμε με κομμάτια φρούτου ή και χοντροσπασμένα καρύδια
Πηγή: iefimerida.gr