Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Δείτε τις “ταρίφες” του κυκλώματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης στα Τρίκαλα

Δείτε τις “ταρίφες” του κυκλώματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα όσα αποκαλύπτονται για την δράση κυκλώματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης έναντι αμοιβής με έδρα τα Τρίκαλα.

Οπως έγινε ήδη γνωστό, έχουν ήδη συλληφθεί 7 υπάλληλοι του Τμήματος Μεταφορών της Π.Ε Τρικάλων, εκ των οποίων οι δυο είναι διευθυντές σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, καθώς και 2 Τρικαλινούς  ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από επώνυμη καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

 Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι «λαδώνονταν» για να περνάνε τις εξετάσεις υποψήφιοι οδηγοί.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα που χορηγούσε παράνομα διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας και επαγγελματικής επάρκειας για οδικές μεταφορές. Η «ταρίφα» για ένα δίπλωμα ξεκινούσε από τις 2.000 ευρώ και μπορούσε να φτάσει τις 4.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών,πληρώνονταν από τους πελάτες τους και κατόπιν πλήρωναν τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Ετσι οι υποψήφιοι οδηγοί ήταν σίγουροι ότι θα περνούσαν τις εξετάσεις, καθώς ήταν σχεδόν απίθανο να «κοπούν» ανεξαρτήτως ικανοτήτων και επιδόσεων.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα θεωρητικά μαθήματα (σήματα) τους δίνονταν τα θέματα από την πρτοηγούμενη μέρα της εξέτασης, οπότε και οι υποψήφιοι ήταν προετοιμασμένοι για τις απαντήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι 9 κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηρούν την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι τότε κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Δες επίσης

Κωμειδύλλιο Σκιών “Ηταν Οκτώβρης του ’43”

Κατοχή! Ένας Γερμανός διοικητής πέφτει νεκρός, για τα μάτια μιας Ελληνίδας. Ο δράστης παίρνει τα ...