Σύμφωνα με τον χάρτη τα ωράρια που ισχύουν στην εστίαση ανάλογα το επίπεδο συναγερμού είναι τα εξής:
Επίπεδο 1 Ετοιμότητας: Κλειστά 01:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Επίπεδο 2 Επιτήρησης: Κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης: Κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου:’ ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας
Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 80% (ανοικτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας.
Στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο 2 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 65% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και στο οποίο εντάσσεται και η Αττική, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι τα 4, ενώ πληρότητα θα φτάνει το 50% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.
Δείτε ΕΔΩ το επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο περιορισμός για τέσσερα άτομα ανά τραπέζι είναι οριζόντιος και δεν εξαιρεί μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την αναμονή στα καταστήματα εστίασης.