Θεϊκή τούρτα μπισκότου και σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά! Επίσης δεν θέλει ψήσιμο! Θα την λατρέψετε γιατί είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη στο φτιάξιμο.
Η συγκεκριμένη τούρτα είναι ιδανική για γενέθλια αλλά και γιορτές. Και επειδή είναι πολύ χορταστική ένα μικρό κομμάτι αρκεί για να νιώσετε απίστευτη απόλαυση.
Δεν περιέχει ζάχαρη!
Οι χουρμάδες, η κουβερτούρα και το μέλι προσφέρουν τη γλυκύτητα που χρειάζεται να έχει ένα γλυκό. Προσωπικά χρησιμοποιώ στα γλυκά μου κουβερτούρα με 100% κακάο (την οποία παραγγέλνω online) πράγμα που σημαίνει πως όντως η τούρτα δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Το να βάλετε, όμως, κουβερτούρα με 70% κακάο, επειδή δεν σας είναι εύκολο να παραγγείλετε online, δεν χάθηκε ο κόσμος. Η ζάχαρη είναι ελάχιστη!
Τούρτα μπισκότου
Μια σούπερ εντυπωσιακή τούρτα μπισκότου χωρίς ζάχαρη ιδανική για γενέθλια. Τα υλικά είναι για ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
INGREDIENTS
για τη βάση μπισκότου
- 300 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
- 50 γρ. καρύδια
- 300 γρ. χουρμάδες
- 40 ml κονιάκ ((μπορείτε να αποφύγετε το κονιάκ αν προκείται να φάνε την τούρτα παιδιά))
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 20 γρ. κακάο
- 60 ml. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
για την πάνω στρώση
- 490 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ((με κακάο πάνω από 70%))
- 370 γρ. φυστικοβούτυρο
- 60-90 γρ. μέλι
INSTRUCTIONS
-
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη βάση. Βάλτε του χουρμάδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό προκειμένου να μαλακώσουν λίγο. Μέχρι να χτυπήσετε τα μπισκότα στο μπλέντερ θα έχουν μαλακώσει και οι χουρμάδες.
-
Χτυπήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Κάντε το ίδιο με τα καρύδια. Ρίξτε τα δύο υλικά σε ένα μπολ. Χτυπήστε και τους χουρμάδες στο μπλέντερ. Αν δυσκολεύεστε πολύ να τους χτυπήσεις προσθέστε και λίγο νερό. Μην το φοβηθείτε.
-
Μόλις λιώσουν εντελώς και οι χουρμάδες ρόξτε τους στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
-
Απλώστε τη βάση στη φόρμα αφού την αλείψετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει. Επειδή θα σας κολλάει στη σπάτουλα όπως θα την απλώνετε κάντε το με το χέρι σας αφού το βρέξετε ελαφρώς. Βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
-
Λίγο πριν περάσουν οι 2 ώρες φτιάξτε το πάνω μέρος της τούρτας. Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Βάλτε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετήστε πάνω στο κατσαρολάκι ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίξτε μέσα την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει μεταφέρετέ την σε ένα μπολ. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το μέλι. Ανακατέψτε καλά.
-
Ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση. Αυτό το μείγμα θα απλωθεί τέλεια πάνω στη βάση. Κάντε το λείο με ένα κουτάλι.
-
Για την πιο απλή διακόσμηση φυστικοβούτυρου απλά πάρτε ένα κουταλάκι και βάλτε λίγο φυστικοβούτυρο σε διάφορα σημεία της τούρτας. Με μια οδοντογλυφίδα κάντε σχεδιάκια πάνω στην τούρτα. Βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες (εγώ την βάζω για ένα ολόκληρο βράδυ). Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Είναι αρκετά συμπαγής και θα την λατρέψετε.
Post Views: 503