Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χριστουγεννιάτικες δίπλες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Χριστουγεννιάτικες δίπλες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Time
40′

Χρόνος

Εκτέλεσης

  • Time
    60′

    Χρόνος

    Αναμονής

  • Time
    20′

    Χρόνος

    Ψησίματος

  • Portions
    20-25

    Μερίδες

  • Difficult

Για τις δίπλες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Το μείγμα δεν θα δέσει καλά στο μίξερ. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
  • Μόλις σχηματίσουμε τη ζύμη με τα χέρια μας τη μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη τότε προαιρετικά βάζουμε το νερό.
  • Κόβουμε σε 5 κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.
  • Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις δίπλες για 5 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Δες επίσης

Κουραμπιέδες Χωρίς Ζυγαριά με τη μέθοδο 1-2-3-4!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ Για τη ...