1.Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2.Το φύλλο ζύμης 1 εκ. κόβουμε με κουπ-πατ.
3.Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4.Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5.Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6.Δύο ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επομένη μέρα.
7.Τα καρύδια όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια
8.Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα. Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!
Η Βέφα Αλεξιάδου, η πιο αγαπημένη ελληνίδα μαγείρισσα, σας προτείνει 200 πεντανόστιμες συνταγές για να ετοιμάσετε το γιορτινό τραπέζι! Εκτάτως στα ΝΕΑ της Πέμπτης!