Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Μυράτ: Παραιτήθηκα από το Εθνικό Θέατρο όταν βγήκα ραντεβού με μαθήτρια μου – Το ΒΙΝΤΕΟ που έγινε viral

Μυράτ: Παραιτήθηκα από το Εθνικό Θέατρο όταν βγήκα ραντεβού με μαθήτρια μου – Το ΒΙΝΤΕΟ που έγινε viral

Μια συνέντευξη του σπουδαίου Δημήτρη Μυράτ βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ώρες, ενώ το βίντεο με τα όσα είχε πει στον Βασίλη Τσιβιλίκα το 1986 στην εκπομπή “Καλλιτεχνικό Καφενείο” έχε γίνει viral. Ο Δημήτρης Μυράτ τότε είχε πει ότι παραιτήθηκε από το Εθνική Θέατρο επειδή ερωτεύτηκε τη Βούλα Ζουμπουλάκη, μαθήτρια του – με την οποία και έζησε για 40 χρόνια- και της ζήτησε να βγουν ραντεβού.

«Ήταν μαθήτριά μου και εγώ ήμουν καθηγητής του Εθνικού Θεάτρου, πολλά χρόνια πριν. Όταν λοιπόν βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού στον κινηματογράφο “Παλλάς” θυμάμαι, την άλλη μέρα παραιτήθηκα από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για να μη δώσω την εντύπωση ότι εκμεταλλεύομαι τη θέση μου ως καθηγητής και έχω σχέση με μαθήτριες», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μυράτ.

Όπως είναι εμφανές, η συγκεκριμένη συνέντευξη βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των όσων συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου το τελευταίο διάστημα και φυσικά για να καταδείξει τη διαφορά συμπεριφορών.

Κορυφαίος ηθοποιός και διανοούμενος o Μυράτ δίδαξε με τη ζωή και την τέχνη του ήθος και σοβαρότητα. Γόνος μεγάλης οικογενείας θεατρανθρώπων γεννήθηκε το 1908 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στα πανεπιστήμια Βερολίνου και Αθήνας και υποκριτική στη Σχολή Ράινχαρτ. Στη σκηνή, ο Μυράτ πρωτοεμφανίστηκε το 1931 στο θέατρο Κοτοπούλη. Την περίοδο 1932 – 1934 έπαιξε στα έργα Μαρία Στιούαρτ ως Μόρτιμερ και Γλάρος στο ρόλο του Κόστια. Κι από τότε άρχισε μια μεγάλη πορεία ως θιασάρχης. Πνευματικός άνθρωπος, με βαθιά γνώση της κλασσικής παιδείας, ο Μυράτ άφησε κι ένα πλούσιο συγγραφικό έργο. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1991.

 

Δες επίσης

Μαρία Ιωαννίδου: «Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα – Ερχόταν στο σπίτι μου κρυφά»

Για την προ πολλών ετών παράνομη σχέση της με τον Γιώργο Νταλάρα, καθώς και για το ...