Το διττανθρακικό νάτριο, το οποίο είναι συνήθως γνωστό ως μαγειρική σόδα, είναι ένας τύπος αλκαλικού άλατος που μπορεί να βρεθεί στη φύση. Εκτός από τις καθαριστικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους μέσα στο σπίτι, όπως για την εξουδετέρωση των οσμών ή σαν διογκωτικός παράγοντας στο μαγείρεμα.
Για αυτό το κόλπο, χρειάζεστε μόνο ένα μεγάλο μπολ για να χωρέσουν τα φίλτρα σας, ζεστό νερό και μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το βρόμικο φίλτρο στο μπολ και να το αφήσετε να μουλιάσει.
Χωρίς τρίψιμο, όπως σας υποσχεθήκαμε
Μετά από περίπου μία ώρα, μπορείτε να αφαιρέσετε τα φίλτρα, να τα ξεπλύνετε με νερό και να τα σκουπίσετε με ένα πανί – θα φαίνονται τόσο καθαρά σαν καινούργια! Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ώρα εποικοδομητικά για να καθαρίσετε την υπόλοιπη κουζίνα. Εάν δε μαγειρεύετε συχνά, ίσως χρειαστεί κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο μερικές φορές το χρόνο. Ωστόσο, εάν φτιάχνετε συχνά τηγανητά φαγητά, αυτό το τέχνασμα θα αποδειχτεί σωτήριο για εσάς μακροπρόθεσμα!
Little Tricks