Επιθυμείτε να κάνετε μία τυρόπιτα για να έχετε για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό; Θέλετε να φτιάξετε μία υπέροχη τυρόπιτα για να την προσφέρετε σε συγγενείς ή σε φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά συνταγής
- Αυγά
- Γιαούρτι
- Φέτα
- Φαρίνα
- Μεγάλο στρογγυλό ταψί
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
- Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
- Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
- Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.
- Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.