Την Τετάρτη 14 Απριλίου θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του αδικοχαμένου γιατρού (αγγειοχειρουργού) Στέλιου Κούτσια.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 14/4 στη μια το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Γιώργο και Μιχάλη, τους γονείς και τα πεθερικά του
Ο άτυχος 56χρονος γιατρός βρήκε τραγικό θάνατο την περασμένη Παρασκευή του μεσημέρι, όταν εμπορευματικό ανεβατόριο τον καταπλάκωσε στην ιδιωτική κλινική που εργαζόταν στη Λάρισα
Ποιος ήταν ο Αγγειοχειρουργός Στέλιος Κούτσιας.
O Στυλιανός Κούτσιας – με καταγωγή από την Τζούρτζια – ήταν απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1983-1989) και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Βαθμός «Αριστα»).
Ειδικεύτηκε σε τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής σε Νοσοκομείο της Αγγλίας (RoyalBluckburnInfirmary), στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 των Αθηνών και στο Αγγειοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.
Απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής τον Δεκέμβριο του 2001.
Εξειδικεύτηκε στην Ενδοαγγειακή χειρουργικήστη Μεγάλη Βρεττανία (Νοσοκομείο Queen’sMary, Νότινγχαμ) κάτω από την καθοδήγηση ενός από τους πρωτοπόρους της Ενδοαγγειακής Χειρουργικής στον κόσμο, τον Καθηγητή BrianHopkinson.
Εδώ ήρθε σε επαφή με την ενδαγγειακή μέθοδο αντιμετώπισης των Ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής η οποία σήμερα αποτελεί την κυρίως μέθοδο αντιμετώπισης αυτών
Αποτέλεσε τον πρώτο (1ο) Επιμελητή Ειδικό Αγγειοχειρουργό, της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι εγκατεστημένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (από το Μάρτιο του 2006).
Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshop) που αφορού-σαν την Ενδοαγγειακή χειρουργική, τις νέες τεχνικές ενδοφλέβιας κατά-λυσης των κιρσών (Laserή ραδιοσυχνότητες) και τη θεραπεία του Διαβητικού ποδιού.
Τον Ιανουάριο του 2011 εκλέχτηκε Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής – Ενδοαγγειακής Χειρουργικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετείχε σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής.
Βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την καθιέρωση της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Από τον Ιούλιο του 2018 αποτέλεσε το νέο υπεύθυνο της Αγγειοχειρουργικής μονάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μια και εκλέχτηκε Αναπληρωτής Καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.