Πρόκειται για ένα φαγητό που θυμίζει μαμά και σου φέρνει στο μυαλό μνήμες από την παιδική σου ηλικία, το καλοκαίρι.
Υλικά για κολοκυθάκια γεμιστά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
Ένα ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω,γιατί μας αρέσει η γεύση του άνηθου)
Δυο κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μια ντομάτα στο τρίφτη
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
(Βάζω κίτρινο γιατί το θέλουμε σπυρωτό,αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Το γέμισμα των κολοκυθιών ψιλοκομμένο.
Ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι (μπορείτε να βάλετε το μισό στη γέμιση και το μισό στη κατσαρόλα.
εγώ που τα θέλω λαδερά βάζω όλο το φλιτζάνι στη γέμιση και στη κατσαρόλα ένα τέταρτο του φλιτζανιού έξτρα)
Ένα φλιτζάνι νερό
Αλάτι,πιπέρι)..
Εκτέλεση για κολοκυθάκια γεμιστά
Αδειάζουμε τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορούμε να τα αδειάσουμε καλά έως κάτω κάτω (το γέμισμα το ψιλοκόβουμε μέσα).
Φτιάχνουμε τη γέμιση τα βάζω στη κατσαρόλα,προσθέτουμε το λάδι και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε το φαγητό έως να κρατάει το ρύζι, δηλαδή όταν σβήνουμε το μάτι το ρύζι και το κολοκύθι κρατάνε,δεν είναι παραβρασμένο,γιατί έτσι μας αρέσει.
Τα κολοκυθάκια γεμιστά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων
Εκτέλεση για μπεσαμέλ αυγολέμονο
Μια κουταλιά βούτυρο
Δυο κουταλιές αλεύρι
Δυο ποτήρια γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Τα βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα και στο τέλος εκτός ματιού ρίχνουμε ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού, γρήγορα για να μη γίνει ομελέτα το αυγό και μετά το ξαναβάζουμε στο μάτι να βράσει λίγο το αυγουλακι να μη μυρίζει.