Είναι απίστευτο πόσα πολλά λεφτά γίνεται να σπαταληθούν αυτά τα φαγητά!
Το τι κάνει ακριβό ένα τρόφιμο είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντήσει κάποιος εύκολα.
Μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα, η προέλευση, η γεύση, το κόστος και η εργασία που εμπλέκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός πιάτου. Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την τιμή των ειδών διατροφής είναι η κοινωνία που τα καταναλώνει.
Ποιος είναι, άραγε, ο λόγος για τον οποίο ορισμένα τρόφιμα θεωρούνται εξωφρενικά ακριβά;
Ας δούμε παρακάτω.
Πηγή: therichest.com
1. White Pearl Albino χαβιάρι – 9.100-300.000 δολάρια
pixabay.com
Το χαβιάρι αυτό προέρχεται από το λευκό ψάρι Sturgeon που πιστεύεται ότι ζει στην Κασπία θάλασσα. Το περίεργο πράγμα για τα λευκά ψάρια Sturgeon είναι ότι παράγουν αυγά εξαιρετικά σπάνια και μερικές φορές όταν είναι 100 ετών.
2. Σούπα από φωλιές χελιδονιών – 3.000 δολάρια
pixabay.com
Η σούπα από φωλιές χελιδονιών είναι μια κινεζική λιχουδιά και θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο.
3. Καφές Kopi Luwak – 250-1.200 δολάρια
pixabay.com
Η ειδική διαδικασία επεξεργασίας των κόκκων καφέ Luwak τον καθιστά τον πιο ακριβό καφέ παγκοσμίως. Πρόκειται για καφέ που συλλέγεται από τα περιττώματα της μοσχογαλής (palm civet), ενός μικρού θηλαστικού που μοιάζει με νυφίτσα και ζει κοντά σε φυτείες καφέ στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.
4. Τυρί από γάλα άλκης – 1.074 δολάρια
pixabay.com
Το σουηδικό φαγητό που ονομάζεται τυρί «Άλκη» προέρχεται από το γάλα αλκών (είδος ελαφιού), όπως υποδηλώνει το όνομα. Επεξεργάζεται και κατασκευάζεται από το Moose House ή το Elk House στη Σουηδία.
5. Μανιτάρια Matsutake – 600 δολάρια
pixabay.com
Τα ιαπωνικά μανιτάρια «Matsutake» είναι γνωστά για τη γλυκιά αλλά πικάντικη γεύση τους και διατίθεται σε υψηλή τιμή, περίπου 600 δολάρια για δύο κιλά. Η υψηλή τιμή τους οφείλεται στη σπανιότητα τους.
6. Μπριζόλα από μοσχάρι Wagyu – 450 δολάρια
pixabay.com
Πρόκεται για μια από τις καλύτερες μπριζόλες που είναι διαθέσιμες στον κόσμο και έχει τη φήμη ότι είναι ανώτερης γεύσης.
7. Ιβηρικό χαμόν – 392 δολάρια
pixabay.com
Το ιβηρικό χαμόν παράγεται σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Θεωρείται ως το πιο ακριβό ζαμπόν παγκοσμίως. Είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και το κόκκινο χρώμα του. Τα δύο κιλά μπορεί να φτάσουν και τα 392 δολάρια.
8. Ayam Cemani (μαύρο κοτόπουλο) – 200 δολάρια
pixabay.com
Πρόκεται για την ινδονησιακή φυλή μαύρου κοτόπουλου. Το χρώμα του κοτόπουλου οφείλεται στον υπερχρωματισμό, που κάνει το κοτόπουλο να έχει μαύρο σώμα, φτερά, ακόμη και εσωτερικά όργανα. Το Ayam Cemani, ωστόσο, θεωρείται ως ένα από τα πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο.