Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Χήρες από την Ακτή Ελεφαντοστού και έμποροι από το Μεξικό «ψαρεύουν» στη Λάρισα

Χήρες από την Ακτή Ελεφαντοστού και έμποροι από το Μεξικό «ψαρεύουν» στη Λάρισα

Είμαι ηλικιωμένη χήρα και πάσχω από μακροχρόνια ασθένεια. Έχω εισαχθεί επί του παρόντος σε ιδιωτικό νοσοκομείο εδώ στο Αμπιτζάν, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, έχω κάποια χρήματα που κληρονόμησα από τον αείμνηστο σύζυγό μου ανθρακωρύχο.

Έβαλε στην τράπεζα 800.000 ευρώ και χρειάζομαι ένα άτομο να με βοηθήσει για να τα χρησιμοποιήσω για φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Επομένως, εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτό το υπέροχο φιλανθρωπικό έργο, επικοινωνήστε μαζί μου γρήγορα μέσω αυτού του email, ώστε να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες.

Έλαβα αυτήν την απόφαση επειδή δεν έχω παιδιά που κληρονομούν αυτά τα χρήματα και θα πρέπει να γίνει κάτι πριν μπορέσουν να κατασχεθούν τα χρήματα από την τράπεζα».

Πρόκειται για μια από τις ευφάνταστες ιστορίες που αγγίζουν τα όρια του… δραματικού σήριαλ και φτάνουν καθημερινά στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία Λαρισαίων και τα περιγράφουν στο Larissanet.gr.

Τα περισσότερα εξ αυτών βεβαίως κατατάσσονται σχεδόν κατευθείαν στα spam δηλαδή στα ανεπιθύμητα όμως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ξεφεύγουν και μπαίνοντας στα εισερχόμενα οι παραλήπτες τα διαβάζουν. Φυσικά με τα τόσα που έχουν γίνει γνωστά τα τελευταία χρόνια, σπανίζουν οι περιπτώσεις που κάποιος ή κάποια θα πειστεί από τέτοιου είδους σενάρια και αμέσως διαγράφονται. Όμως οι επίδοξοι απατεώνες ευελπιστούν πως κάποια στιγμή θα υπάρξει μια στιγμή αδράνειας και καραδοκούν για το όποιο λάθος. Κάποιος εύπιστος που θα νομίζει πως όντως υπάρχει μια χήρα εκεί στη Νότια Αφρική που προσπαθεί να ξεκλειδώσει τις 800.000 ευρώ.

«Γεια σας. Είμαι ένα πλούσιος έμπορος από το Μεξικό»

Αναφέρεται σε άλλο email “Έφυγα από την χώρα πολύ νεαρός και εδώ κατάφερα να φτιάξω μια τεράστια περιουσία. Τα τελευταία χρόνια έχω αρρωστήσει και ψάχνω ένα τρόπο να επενδύσω 3.000.000 δολάρια σε εταιρείες στην χώρα μου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε νέα παιδιά. Ζητώ τη βοήθειά σου γιατί έχω ενημερωθεί για σένα. Αν επιθυμείς να με βοηθήσεις στείλε μου email και θα χαρώ να ακούσω νέα σου. Δεν θέλω να χαθούν αυτά τα χρήματα αν δε ζήσω».

Πλέον οι πολίτες αρχίζουν να κατανοούν πως ο κόσμος του διαδικτύου είναι γεμάτος παγίδες και είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε οτιδήποτε ύποπτο. Όμως ορισμένες φορές το μέγεθος των χρηματικών ποσών που αναφέρονται σε αυτού του είδους του mail και τα οικονομικά προβλήματα κάποιων αφήνουν μια κρυφή ελπίδα στο πίσω μέρος τους μυαλού τους και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί σε ρίσκο και λάθη.

Η Ελληνική Αστυνομία μέσω ανακοινώσεων από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει πολύ συχνά τους πολίτες πως πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους mail με ύποπτο και εξωπραγματικό περιεχόμενο. Φυσικά δεν χρειάζεται να πει η αστυνομία ότι δεν πρέπει να απαντώνται τέτοιου είδους mail και πόσο μάλιστα να δίνονται προσωπικά στοιχεία.

Να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Καμία χήρα από την Νότια Αφρική και κανένας Θείος από το Μεξικό δεν θέλει να δώσει τα χρήματά του. Το αντίθετο. «Ψαρεύουν» σε όλο τον κόσμο και ότι «τσιμπήσουν»… κέρδος τους είναι!

larissanet

Δες επίσης

Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου για την προώθηση της έρευνας και της Καινοτομίας

Με την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο ενίσχυσης ...