Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Ο έφηβός σας θέλει τατουάζ: πώς θα το αντιμετωπίσετε

Ο έφηβός σας θέλει τατουάζ: πώς θα το αντιμετωπίσετε

Έφτασε η στιγμή που κάθε γονέας τρέμει. Ο έφηβος γιος σας ή η έφηβη κόρη σας σας ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει τατουάζ. Το πιο σημαντικό από όλα εκείνην τη στιγμή είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για φωνές, αλλά ούτε και για πανικό. Παρακάτω αναφέρουμε μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται.

  1. Μην πείτε αμέσως «όχι»

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έρθετε σε ρήξη με τον έφηβο είναι να πείτε αμέσως «όχι». Ειδικά αν βλέπετε ότι επιμένει και αναφέρει συχνά το ζήτημα, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε την επιμονή του, λέγοντας πως θα το συζητήσετε μελλοντικά. Το να απορρίψετε αμέσως αυτό που θέλει, μπορεί να τον κάνει να πιστέψει ότι δεν σας ενδιαφέρει η δική του άποψη. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να συμφωνήσετε, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε το αμέσως επόμενο.

  1. Συζητήστε με τον έφηβο για τα τατουάζ

Μιλήστε μαζί σχετικά με τα τατουάζ. Κυρίως, εξηγήστε του πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία. Τι θα πρέπει να περιμένει, τι ακριβώς θα συμβεί στο τατουατζίδικοκ.ο.κ. Ακόμη, αν έχετε δικά σας τατουάζ, μιλήστε του για την εμπειρία σας. Πείτε του ειλικρινά πώς αισθάνεστε που τα έχετε, αν θα είχατε κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό ή ακόμη και αν μετανιώνετε για την επιλογή σας.

  1. Μάθετε τους λόγους που θέλει να κάνει τατουάζ

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών σας είναι σημαντικό να μάθετε τους λόγους που θέλει να κάνει το τατουάζ. Είναι κάτι που σκέφτεται εδώ και πολύ καιρό; Μπορεί να επιχειρηματολογήσει σχετικά με το λόγο που επιλέγει ένα συγκεκριμένο τατουάζ; Επίσης, ρωτήστε τον γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Αν παρατηρήσετε ότι δεν το έχει σκεφτεί πολύ και ότι λειτουργεί εντελώς παρορμητικά, τότε ίσως θα ήταν καλή ιδέα να του επισημάνετε ότι μπορεί και να το μετανιώσει στην πορεία.

  1. Μιλήστε του για τα επαγγελματικά

Ειδικά αν ο έφηβος δεν είναι πολύ κοντά στην ενηλικίωσή του, μπορεί να μην έχει σκεφτεί πώς μπορεί το τατουάζ να επηρεάσει την επαγγελματική του πορεία. Υπάρχουν επαγγελματικά περιβάλλοντα που δεν επιτρέπουν εμφανή τατουάζ στους υπαλλήλους τους. Οπότε πρέπει να του μιλήσετε και σχετικά με τα επαγγελματικά του.

Μην ξεχνάτε

Είτε τείνετε προς το να επιτρέψετε στον έφηβο να κάνει το τατουάζ είτε προς το να μην τον αφήσετε, μην ξεχνάτε ότι η αφαίρεση τατουάζhttps://tattoolaser.gr/με λέιζερ είναι πάντα μια επιλογή. Ακόμη και ο ίδιος μπορεί μελλοντικά να αποφασίσει ότι η ιδέα του δεν ήταν καλή και να επιλέξει να κάνει αφαίρεση τατουάζ χωρίς να χρειαστεί κάποια παραίνεση.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να είστε σύμμαχοι σε όλα αυτά ακόμη και στην επιλογή του επαγγελματία tattooartist, όποια και αν είναι η τελική σας απόφαση.

 

 

 

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (21-28/10/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ιλαρίωνος οσίου του μεγάλου, Σωκράτους πρεσβυτέρου, ανακομιδή λειψάνων του οσίου Χριστοδούλου του εν ...