Βήμα βήμα προχωρούν οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για το “θρίλερ” της Πάτρας. Τις έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε διάστημα τριών ετών, έχουν αναλάβει οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πατρών.
Η αιτία θανάτου του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας, θεωρείται κομβικής σημασίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, που έχει βυθίσει στο πένθος τους γονείς των τριών κοριτσιών και έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Γι’ αυτό, εξάλλου, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του 9χρονου κοριτσιού, που πέθανε αιφνίδια το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. Ο θάνατος της 9χρονης αποτέλεσε και την αφορμή για τις μετέπειτα εξελίξεις και την ανάθεση της υπόθεσης στο Ανθρωποκτονιών.
Πληροφορίες που μεταδίδονταν έως τώρα, ανέφεραν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας είναι πιθανόν να βγουν και εντός των επόμενων ωρών. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Alpha, υπάρχουν νέες εξελίξεις που αναμένεται να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία. Και αυτό, γιατί ο κύριος όγκος των δειγμάτων για τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας θα αποσταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν παραγγείλει να γίνουν πιο εξειδικευμένες -απ’ ότι συνήθως- εξετάσεις και αναλύσεις στα δείγματα του 9χρονου κοριτσιού, σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την αιτία θανάτου του κοριτσιού. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να είναι χρονοβόρα και κατά συνέπεια δεν αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων άμεσα, δηλαδή σήμερα ή αύριο, αλλά σε περίπου ένα μήνα.
Η Μαλένα και τυχόν “λάθη”
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την ευαίσθητη αυτή υπόθεση δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον θάνατο της Μαλένας.
Πρόκειται για το πρώτο κοριτσάκι της οικογένειας, που πέθανε το 2019, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκαν εκδορές στη μύτη του παιδιού, το οποίο, σημειώνεται ότι νοσηλευόταν. Οι εκδορές αυτές θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί λόγω ακριβώς της νοσηλείας του κοριτσιού και να σχετίζονταν ακόμη και με κάποιο σωληνάκι που της είχε τοποθετηθεί. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κανένα άλλο σενάριο ή ενδεχόμενο.
Οι έρευνες των αστυνομικών θα επικεντρωθούν στις ιατροδικαστικές εξετάσεις και στην έρευνα που είχε γίνει τότε για την διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της Μαλένας. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, οι καταθέσεις των ιατροδικαστών θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, όπως και των γιατρών που είχαν εμπλακεί στις νοσηλείες του κοριτσιού. Στόχος είναι να απαντηθούν έστω και τώρα, τυχόν κενά στην τότε έρευνα και να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.
Η αιφνίδια απώλεια τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει θόρυβο στην επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο. Σε περίπτωση που δεν πρόκειται για γενετικό πρόβλημα, εκτιμάται ότι ο θάνατος του πρώτου παιδιού είναι πιθανόν να ρίξει “φως” στην υπόθεση. Ο εντοπισμός τυχόν “λαθών” και “παραλείψεων” ίσως δώσει τη λύση στο μυστήριο.
enikos