Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Δήμητρα Γαλάνη: Ο λόγος που φοβήθηκε το ντουέτο με τον Τσιτσάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Δήμητρα Γαλάνη: Ο λόγος που φοβήθηκε το ντουέτο με τον Τσιτσάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Ενώπιος Ενωπίω», τη Δήμητρα Γαλάνη

Η σπουδαία ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στον Δήμο Μούτση, που ήταν ο άνθρωπος που την ανακάλυψε τυχαία στο σπίτι μία φίλης της. Επίσης μίλησε για το ντουέτο της με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Η Δήμητρα Γαλάνη αποκάλυψε πως φοβόταν και δεν ήθελε στην αρχή να συνεργαστεί με τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη.

«Τρόμαξα. Είπα “που πάω εγώ τώρα;”. Τότε ο Τσιτσάνης μου είπε “Άσε τα αυτά δεν ξέρεις εσύ”. Και είχε δίκιο» ανέφερε η Δήμητρα Γαλάνη.

Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε και για μερικά από τα μεγαθήρια του ελληνικού πενταγράμμου με τα οποία έχει συνεργαστεί, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νίκος Γκάτσος κ.α.

«Τα τραγούδια του, που έχει γράψει αριστουργήματα, ήταν ο Γκάτσος. Ένας συνδυασμός σκεπτόμενου διανοούμενου ανθρώπου χωρίς ίχνος λογιότητας. Ήταν ένας ατόφιος άνθρωπος. Κουβάλαγε την Ελλάδα μέσα του έτσι όπως ήταν» είπε η σπουδαία ερμηνεύτρια, αναφερόμενη στον Νίκο Γκάτσο. «Ο Χατζιδάκις ήταν η άλλη όψη του νομίσματος. Εξίσου σημαντικός. Για τον Χατζιδάκι ο Γκάτσος ήταν ένα είδος γκουρού. Ένας φάρος» πρόσθεσε.

«Τι να πω τώρα εγώ για τον Μίκη Θεοδωράκη. Έχει πει η Ιστορία. Έχει πει η χώρα ολόκληρη. Εγώ τον γνώρισα αργότερα. Ο Θεοδωράκης ήταν αυτή η πληθωρική προσωπικότητα που θα έχουν μιλάνε για χρόνια» είπε για τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη.

enikos

Δες επίσης

Γιάννης Μπέζος: «Δεν μπορούν να κάνουν ούτε ανάγνωση – Το σύστημα υποδύεται ότι εκπαιδεύει»

Στο γνώριμο πλατό του «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε το Σάββατο 19/10 ο Γιάννης Μπέζος. Ανάμεσα σε ...