Δεν αντέχετε τον καύσωνα; Ψάχνετε απεγνωσμένα για κάτι δροσερό αλλά συγχρόνως ελαφρύ; Βρείτε τέσσερις από τις αγαπημένες συνταγές για το καλοκαίρι. Εκτός από δροσερές, είναι εύκολες στην παρασκευή, νόστιμες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.
Smoothie Bowl με μούρα, μπανάνα & νεκταρίνι
Τα smoothie bowls είναι μία εξαιρετική λύση για πρωινό ή σνακ μέσα στη μέρα. Προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά, χρειάζεται μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σας και μπορείτε να φτιάξετε περισσότερο από 1 μερίδα και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες!
Το ίδιο μίγμα μπορεί να μπει σε δοχεία ice pops μαζί με φρούτα για πεντανόστιμες γρανίτες!
Υλικά
Για smoothie bowl:
• 1/2 Μπανάνα
• 1/2 μικρό Νεκταρίνι, σε κομμάτια(κρατήστε το υπόλοιπο για στόλισμα)
• 1 φλ. παγωμένα Μούρα
• 2 κ.σ. Γιαούρτι
• Λίγο μέλι (αν είναι ξινά τα μούρα και το νεκταρίνι)
• 2-4 κ.σ. Νερό(ανάλογα με το πόσο πυκνό είναι)
Για γαρνίρισμα:
• 1/2 Νεκταρίνι
• Βρώμη, 2 κ.σ.
• 10 μύρτιλα ή 1-2 φράουλες σε φέτες
• Chia seeds, 1/2 κ.γ.
Οδηγίες
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
2. Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα
3. Προσθέτουμε λίγο νερό αν το μίγμα είναι πολύ πυκνό. Το ιδανικό είναι να μοιάζει με συμπαγή βελουτέ σούπα
Tip: Αν δείτε ότι είναι ξινό, προσθέστε λίγο μέλι
4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους της προτίμησης σας
Ταλιατέλες από κολοκυθάκι με μανιτάρια
Αν σας έλεγε κανείς ότι θα φάτε κολοκυθάκι αλλά θα μοιάζει με μακαρονάδα… θα το πιστεύατε;
Σας παρουσιάζουμε τα… zoodles!
Υλικά
• 1 μεγάλο (~4 φλ. λωρίδες από) Κολοκυθάκι
• 5-6 Μανιτάρια, κομένα στη μέση ή σε τέταρτα
• 1 Φρ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. Ρόδι
• 30 γρ (1 σπιρτ.) Τυρί φέτα
• 1 κ.γ. Θυμάρι
• 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
• Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής
Οδηγίες
1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
2. Προσθέτουμε το λάδι, το θυμάρι, τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά
3. Εντωμεταξύ με ένα peeler πατάτας, δημιουργούμε μακριές λωρίδες από κολοκυθάκι. Όταν φτάσουμε στα κουκούτσια, αλλάζουμε πλευρά και συνεχίζουμε.
4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά
5. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
6. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ρόδι
“Ψωμί”… Γλυκοπατάτα!
Για αυτούς που βαρέθηκαν να τρώνε το ίδιο “ψωμί” κάθε μέρα
• Σας αρέσει να δοκιμάζετε καινούριους συνδυασμούς στη κουζίνα;
• Θέλετε να αντικαταστήσετε το ψωμί ή τα κρακεράκια σας στο πρωινό ή σνακ;
• Ψάχνετε καινούριους τρόπους να τρώτε γλυκοπατάτα;
Σας έχουμε τη λύση! Χρησιμοποιείστε τη γλυκοπατάτα ως… ψωμί! Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, μπορείτε να ψήσετε φέτες από γλυκοπατάτα και να τις απολαύσετε με όποιο συνδυασμό θέλετε!
Υλικά
• Γλυκοπατάτα
• Για το γαρνίρισμα: ό,τι υλικά θέλετε!
Οδηγίες
1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
2. Πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την σκουπίζουμε καλά
3. Την κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο
Tip: μπορείτε να την κόψτε είτε σε ροδέλες είτε μακρόστενα, από τη μία άκρη στην άλλη, για μεγαλύτερες φέτες
4. Τοποθετούμε τις φέτες στο τηγάνι για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως
Tip: αν σας ενοχλούν τα μαύρα σημάδια που θα δημιουργηθούν, μπορείτε να τα απομακρύνετε με ένα μαχαίρι ή αν κρυώσει ξεφλουδίστε τα με τα χέρια σας
5. Στολίστε με ό,τι υλικά θέλετε και καλή όρεξη!
Μπάρες Frozen Yogurt
Ιδανικό γλυκό για παιδιά… και όχι μόνο!
Ποιος να φανταζόταν ότι το υγιεινό γλυκό μπορεί να είναι και νόστιμο;..
Υλικά
• 1 Γιαούρτι 2%
• 1/2 φλ. Αμύγδαλα, ελαφρά τεμαχισμένα
• 1/4 φλ. αποξηραμένα Κράνα (Cranberries), ελαφρά τεμαχισμένα
• 1 κ.σ. Mέλι
• 1/2 κ.γ. υγρή Bανίλια
Οδηγίες
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και την μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα κράνα.
2. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πιατέλα και απλώνουμε το μίγμα με πάχος 0,5-1 δάχτυλο.
3. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και κράνα και καταψύχουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.
4. Κόβουμε σε 6 κομμάτια και απολαμβάνουμε. Διατηρούνται στη κατάψυξη.
Πηγή: glow.gr