Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 25-30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 αυγό χτυπημένο
- 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 300 γρ. κίτρινα τυριά ανάμεικτα, τριμμένα
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, έτοιμη ή σπιτική
- 1 – 2 πιπεριές κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 20 ροδέλες πεπερόνι (ή σαλάμι)
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε λακκουβίτσα που ανοίγετε στο αλεύρι ρίχνετε το γάλα, το αυγό, μια κουταλιά λάδι και τη μαγιά αραιωμένη με λίγο χλιαρό νερό.
- Ζυμώνετε τα παραπάνω υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην κολλάει το ζυμάρι στα δάχτυλά σας. Αφήνετε για 25’ το ζυμάρι να «ξεκουραστεί», σκεπασμένο με πετσέτα.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε 2 στρογγυλές βάσεις και τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με το υπόλοιπο λάδι.
- Μοιράζετε πάνω στις βάσεις τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και τις ροδέλες πεπερόνι. Γαρνίρετε με τις πιπεριές και ψήνετε τις πίτσες για 35’ – 40’ στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν οι βάσεις.
- ethnos
Post Views: 38