Υλικά
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
- 250 γρ. μετσοβόνε (τριμμένο
- 250 γρ. ρεγκάτο (τριμμένο)
- 250 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 3 ασπράδια αυγών
- πιπέρι
- αλεύρι για το πανάρισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη μαρμελάδα
- 400 γρ. φρέσκια ντομάτα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα τη μαρμελάδα
- Ζεματίζετε τις ντομάτες για 15’’ και στη συνέχεια τις βάζετε σε παγωμένο νερό. Έτσι τις ξεφλουδίζετε πιο γρήγορα.
- Τις χοντροκόβετε και τις βάζετε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη χωρίς προσθήκη νερού.
- Προσθέτετε την αρμπαρόριζα και αφήνετε να μαγειρευτούν για 20’, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Ετοιμάζετε και τις κροκέτες (λουκουμάδες)
- Ρίχνετε και τα τέσσερα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ μαζί με τα ασπράδια και το πιπέρι (αν εσείς βάλετε και φέτα, που δεν προβλέπεται στη συνταγή, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο αλεύρι να τραβήξει τα υγρά της).
- Πλάθετε τα τυρολουκουμαδάκια σε στρογγυλές μπαλίτσες και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
- Περνάτε τους τυρολουκουμάδες από το αλεύρι και τους τηγανίζετε λίγους λίγους σε καυτό λάδι. Τους βγάζετε όταν αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σερβίρετε τους τυρολουκουμάδες ζεστούς με τη μαρμελάδα ντομάτας.
Σημείωση: Το απολαυστικό τυρένιο ορεκτικό πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.