Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κακοκαιρία «Gaia»: Μηνύματα 112 και επιφυλακή στη Δυτική Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Gaia»: Μηνύματα 112 και επιφυλακή στη Δυτική Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Επελαύνει η κακοκαιρία «Gaia» που από το απόγευμα του Σαββάτου έχει αρχίσει να «χτυπά» περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία. Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου σφοδροί άνεμοι και τεράστια κύματα θα είναι τα βασικά φαινόμενα της κακοκαιρίας που θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη στο «κόκκινο» θα βρεθούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, Πελοπόννησος, το Αιγαίο και η Θράκη από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία ξεκινά σιγά- σιγά να «χτυπά» τη βορειοδυτική Ελλάδα και μετά θα συνεχίσει μέσα στη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια μέχρι το βράδυ θα εξαπλωθεί στα νησιά τους Aνατολικού Aιγαίου όπου θα εξασθενήσει.

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές σύμφωνα με τον Μαρουσάκη είναι ολόκληρη η Δυτική χώρα, από την οροσειρά της Πίνδου  και πιο Δυτικά και ανατολικότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά όχι η Αττική.

Προσοχή στις μετακινήσεις: Βροχή μηνυμάτων από το 112

«Βροχή» έχουν πέσει τα μηνύματα του 112 ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων και υπό το φόβο της κακοκαιρίας «Gaiα». Με σκοπό να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις από τους πολίτες, προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν αρχικά οι κάτοικοι σε Ήπειρο και Κέρκυρα. Ειδικά στην Κέρκυρα δρόμοι έκλεισαν υπό το φόβο κατολισθήσεων.

Μήνυμα του 112 δέχτηκαν και οι κάτοικοι της Δυτικής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα σε Αχαία, Ηλεία και Μεσσηνία

 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα στην περιοχή τους.

 

Δες επίσης

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια για διακινητές υλικού παιδικής πορνογραφίας – Φωτογραφίες σοκ με παιδιά κάτω των 15 ετών

    Εφόδους σε σπίτια σε Άργος και Κρήτη πραγματοποίησαν κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο έρευνας ...