“Φτερά στον άνεμο” χαρακτήρισε τις τράπεζες της ευρωζώνης καθώς επίσης και τις ελληνικές ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για την οικονομία και τις τράπεζες. “Ο κ. Σταϊκούρας έχει όση δύναμη έχει ο δήμαρχος Φαρσάλων” σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για την οικονομία, τις εξελίξεις με τις τράπεζες, την τραγωδία στα Τέμπη, ττις εκλογές και το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια μίλησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.
Ερωτώμενος για την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια είπε πως «αμέσως μετά έχω ραντεβού με την ανακρίτρια και γι αυτό θα μου επιτρέψετε να σεβαστώ τη δικαιοσύνη και να πω σε εκείνη ότι έγινε». «Δεν έχουν το θεό τους, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έπληξε τη δικαιοσύνη θανάσιμα», είπε ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας ότι «σημασία έχει να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία των Τεμπών».
«Σπάσαμε τον ΟΣΕ και δώσαμε τις ράγες σε πτωχευμένη ελληνική εταιρεία και τους συρμούς σε πτωχευμένη ιταλική που μας έφερε τρένα 35 ετών απαγορευμένα στην Ευρώπη», είπε στην μακροσκελή συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Δεν μπορούμε εμείς να αντιμετωπίσουμε την κρίση, δεν έχουμε Κεντρική Τράπεζα», είπε αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας. Η ίδια κρίση μετεξελίσσεται συνεχώς από το 2008. Πτώχευσαν όλες οι τράπεζες και οι Κεντρικές Τράπζας κάθε χώρας τύπωσαν τρισεκατομμύρια και επέβαλαν λιτότητα. Ολα αυτά τα χρόνια κάνουν τοποθετήσεις σπάκουλας και ο καπιταλισμός είναι σε πρωτοφανή κρίση», είπε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας ότι οι τράπεζες είναι δομικά πτωχευμένες και κρατιούνται ζωντανές από τα κράτη.
«Δεν είναι ένα νέο 2008, Είναι το 2008. Είναι ακριβώς η ίδια κρίση, η οποία ποτέ δεν τελείωσε. Ποτέ δεν διασώθηκαν πραγματικά οι τράπεζες. Η ίδια κρίση μετεξελίσσεται συνεχώς, μετακυλίεται, μεταμορφώνεται από ήπειρο σε ήπειρο. Ξεκίνησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, πήγε στην Ιαπωνία τώρα και στην Ελβετία. Είναι η ίδια κρίση. Να το πω απλά. Το 2008 πτώχευσαν όλες οι τράπεζες της Δύσης, με εξαίρεση την Γκόλντμαν Σακς, αλλά όλες πτώχευσαν. Είτε στην Ευρώπη είτε στην Αμερική. Οι κεντρικές τράπεζες τύπωσαν κατά τη δική μου εκτίμηση γύρω στα 30 με 35 τρισεκατομμύρια δολάρια και τις διέσωσαν. Ταυτόχρονα επέβαλαν λιτότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.
“Εδώ ήμασταν οι πρωταθλητές της λιτότητας”
Η λιτότητα τι κάνει; Ρίχνει τη ζήτηση και τις επενδύσεις. Οπότε έχεις μια διεθνή καπιταλιστική οικονομία όπου οι επενδύσεις για 13 χρόνια είναι στο πάτωμα, αλλά η ρευστότητα είναι στο ταβάνι. Αυτό δημιουργούσε τόσο καιρό τα αρνητικά επιτόκια, γιατί η μεγάλη ρευστότητα είναι η προσφορά χρήματος, η ζήτηση είναι οι επενδύσεις. Ήταν πάρα πολύ χαμηλά, οπότε η τιμή έπεφτε συνεχώς και κάτω από το μηδέν. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν έχεις τράπεζες όπως η SpB και η Credit Suisse οι οποίες στην προσπάθειά τους για κέρδος κάνουν τοποθετήσεις σπέκουλας ή αγοράζουν μακροπρόθεσμα ομόλογα. Επί της ουσίας, για να μην κουράζουμε και τους τηλεθεατές τηλεθεατές μας, αυτό που συνέβη είναι ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε μία πρωτοφανή κρίση στην ιστορία του. Και θα σας το πω αριθμητικά. Παλαιότερα, πριν από το 2008 υπήρχε ένα επιτόκιο. Το θέμα ήταν να το βρεις, αλλά υπήρχε ένα νούμερο, το επιτόκιο των κεντρικών τραπεζών που εξισορροπούσε ταυτόχρονα τις τιμές και το τραπεζικό σύστημα. Τέτοιο επιτόκιο σήμερα δεν υπάρχει.
«Αν αυξήσει η ΕΚΤ τα επιτόκια αυτή την στιγμή θα ενισχύσει το ντόμινο της κατάρρευσης των τραπεζών. Αν δεν τα αυξήσει τα επιτόκια, θα έχουμε την τεράστια πίεση του πληθωρισμού. Υπάρχουν λύσεις γι αυτό, αλλά οι λύσεις εμπεριέχουν βασική και πολύ ριζική αναδιάρθρωση, κούρεμα χρεών ιδιωτικών και δημοσίων για να μη χρειάζεται να κρατούν τα επιτόκια, με έναν τρόπο εντελώς τεχνητό, χαμηλότερα απ ότι θα έπρεπε για να δαμάσουν τον πληθωρισμό.
“Οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν φτερά στον άνεμο για να μη μιλήσω για τις ελληνικές”
Το μόνο που τις διασώζει είναι η υπόσχεση, η σιωπηλή υπόσχεση διάσωσης. Είδατε τι έκανε η κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων την ίδια μέρα έστειλε μηνύματα παντού ότι θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο άμα χρειαστεί. Ξέρετε, η τραπεζική συγκυρία από το 2008 παραμένει σε μία σε μια παράδοξη κατάσταση. Κυκλοφορεί πάρα πολύ χρήμα μέσα από τις τράπεζες, την ώρα που οι τράπεζες είναι δομικά πτωχευμένες και κρατιούνται ζωντανές μόνο από τα κράτη και τις κεντρικές τράπεζες.
“Ο κ. Σταϊκούρας έχει όση δύναμη έχει ο δήμαρχος Φαρσάλων”
Αυτό σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στην ευρωζώνη.
«Εμείς δεν έχουμε κεντρική τράπεζα. Βρισκόμαστε σε μια ευρωζώνη. Ο Σταϊκούρας δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Έχει την ίδια εξουσία με το δήμαρχο Φαρσάλων όσον αφορά την τραπεζική κρίση. Και δεν υπερβάλλω γι αυτό. Θυμάστε το 2008, όταν κατέρρεε η Γουόλ Στριτ που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Σαρκοζί χαμογελούσαν και με αυταρέσκεια αντιμετώπιζαν την κατάρρευση του City, του Λονδίνου και της Γουόλ Στριτ, λέγοντας: «Εμείς εδώ δεν έχουμε πρόβλημα στην Ευρώπη. Είμαστε θωρακισμένοι»., ενώ την ίδια στιγμή ανακαλύπτουν ότι οι μεγάλες γαλλικές και γερμανικές τράπεζες ήταν πιο πτωχευμένες από τη Λίμαν Μπράδερς. Στην ίδια κατάσταση είμαστε σήμερα. Η ευρωζώνη είναι πολύ πιο σαθρή σήμερα. Απλά έχεις μια τεράστια ρευστότητα η οποία έχει παραχθεί από το 2008, η οποία όμως δημιουργεί αυτή τη στιγμή τεράστια προβλήματα στην ΕΚΤ.
“Η χώρα δεν θωρακίζεται -Το κράτος είναι βαθύτατα πτωχευμένο”
Η Ελληνική Τράπεζα, η ελβετική, η γερμανική Τράπεζα όλες, αυτή τη στιγμή εξαρτώνται από τα τηλεφωνήματα μεταξύ της κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από τη δυνατότητα που έχουν οι τράπεζες αυτές οι κεντρικές να δαμάσουν τον πληθωρισμό και από την άλλη μεριά να κρατάνε τις τράπεζες ανοιχτές. Είδατε τι έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναγκάστηκαν να πάνε κόντρα στο νομικό πλαίσιο των Ηνωμένων Πολιτειών και να εγγυηθούν όλες τις καταθέσεις, είπε ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζοντας ότι θα εμπιστευόταν τα χρήματα τις οικογένειάς του σε ελληνική τράπεζα.
Στην ερώτηση εάν ήταν υπουργός Οικονομικών, πώς θα θωράκιζε τη χώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά:
Δεν θωρακίζεται η χώρα όταν είσαι σε μια ευρωζώνη κι έχεις απολέσει όλα τα εργαλεία της νομισματικής πολιτικής. Έχεις ένα κράτος το οποίο είναι βαθύτατα πτωχευμένο, οικονομία που μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας μαζί έχουν έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της τάξης του 8%. Κι αυτό σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες ιδιωτικός και δημόσιος τομέας μαζί, αναγκαζόμαστε να δανειστούμε 8,5% του ΑΕΠ μας κάθε χρόνο για να τα βγάλουμε πέρα, για να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας στο εξωτερικό. Είναι μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστικά καμία δυνατότητα η κυβέρνησή της μέσα σε αυτό το πλαίσιο της Ευρωζώνης όχι να θωρακίσει, αλλά καν να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων.
“Ήταν ηλιθιότητα ότι μπήκαμε στην ευρωζώνη – Έχει μεγάλο κόστος να βγεις”
Η εναλλακτική της εξόδου είναι να προβάλλεις βέτο μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο βέτο υπέρ του κυρίου Αλαφούζου και του κυρίου Μαρινάκη για τα πετρέλαια του κύριου Πούτιν που διακινούν. Στο προηγούμενο Eurogroup επιβεβαίωσαν τη συλλογική ανοησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης με αυτό το Σύμφωνο Σταθερότητας. Το 3% και το 16% λέγανε. Εκεί είναι που χρειάζεται ένα βέτο.
Το βέτο βασίζεται στην ιδέα ότι ένας μπορεί να το ασκήσει. Δεν χρειάζεται συλλογικό. Όσον αφορά το μαύρο πρόβατο, εγώ σας λέω ότι υπάρχει κι άλλη ερμηνεία, ότι θα ήταν η χώρα την οποία θα γυρνούσαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι και θα λέγανε επιτέλους και μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης..
Για τις επερχόμενες εκλογές: Μην πείτε στον κύριο Μητσοτάκη να έρθει να μιλήσει με εμάς. Θα πάθει εγκεφαλικό ο άνθρωπος, θα πάθουμε κι εμείς εγκεφαλικό
Απαντώντας σε ερώτηση αν μετεκλογικά θα μπορούσε να σταθεί η συμμετοχή του ΜέΡΑ25 σε μία κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:
«Αυτό το παράθυρο έκλεισε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αγαπάς και πιστεύεις στην απλή αναλογική, θεωρείς ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας, αλλά δεν μπορείς να λες ότι εγώ έχω το μονοπώλιο . Πρέπει να κάτσεις να συζητήσεις με ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συνεργαστείς στο πλαίσιο της απλής αναλογικής. Ενάμιση χρόνο λέμε ελάτε να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι να συζητήσουμε. Εμείς έχουμε δικές μας προτάσεις για το πώς πρέπει να αναδιαμορφωθεί το τραπεζικό σύστημα, έχουμε πρόταση για μια συγκεκριμένη νέα αναπτυξιακή τράπεζα, τα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες, για να συζητήσουμε και αυτό να γίνει προεκλογικά γιατί δεν γίνεται λόγω του Συντάγματος». Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως CEO της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα στα πέρατα των δυνατοτήτων της πιο αισχρής κυβέρνησης που είχαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οπότε μη μιλάμε για μιλάμε για προοδευτική συγκυβέρνηση. Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο με όλον τον κόσμο, αν έρθει θα μιλάμε για επιστημονική φαντασία
Σε ερώτηση εάν έχει επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα είπε:. «Όχι δεν μιλάμε, αλλά τι να πούμε όταν ο ίδιος δηλώνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση θα γίνει μετά τις εκλογές. Ουσιαστικά μηνύει σε εμάς, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθούμε τη Δευτέρα το πρωί για να του δώσουμε εμείς τις ψήφους στη Βουλή που του λείπουν, να μας δώσει μερικά υπουργικά αυτοκίνητα σε ένα θλιβερό και αισχρό αλισβερίσι. Ξέρετε δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25, φύγαμε από το ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από εμάς για να συγκυβερνήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα στη βάση μιας χυδαίας συναλλαγής. Δεν υπάρχει πιθανότητα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής σε οποιονδήποτε με τον οποίο δεν έχει υπάρξει μια προεκλογική σοβαρή πολιτική σύγκλιση. Είμαι ξεκάθαρος.
Σε ερώτηση σχετικά με «αναβίωση ρήξης» από τη νεολαία, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέπεμψε στο «μεγαλειώδες όχι του 2015».
Το 2015 δεν είχαμε πλατείες, είχαμε κυβέρνηση. Είχαμε μια αποδοχή 70% και παραπάνω γι αυτό που εμείς ονομάζουμε ρήξη. Τι σημαίνει ρήξη; Από το 2010 που μπήκαμε στο ζουρλομανδύα των μνημονίων, υπήρχαν δύο απόψεις βασικές όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης. Η μία άποψη είναι ότι πρέπει να πάμε με τα νερά της τρόικας μέσα στο πλαίσιο της ευελιξίας και τελικά να πούμε ναι σε όλα. Η άλλη άποψη είναι ότι η ρήξη με το πρόγραμμα της τρόικας, τον συνδυασμό με άλλα λόγια σοσιαλισμού για τους τραπεζίτες και λιτότητας, για τους υπόλοιπους, μαζί με ιδιωτικοποίηση και απαξίωση των δημόσιων αγαθών από το ρεύμα, είδαμε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τον ΟΣΕ, την Υγεία, είδατε τι έγινε προχθές στη Βουλή, που δώσανε στην κυρία Βαρδινογιάννη τα νοσοκομεία Παίδων. Σήμερα θα περάσει το νερό. Αυτό το πακέτο οδηγεί στη μη βιώσιμη Ελλάδα.
Κατ αρχάς να σας θυμίσω ότι εγώ είχα δεχθεί το υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα ως μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούσα ότι αυτό που προέχει για τη χώρα και σήμερα το πιστεύω αυτό ήταν το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Αυτός ο στόχος, μια αναδιάρθρωση του χρέους. Όταν λοιπόν πήγαινα στην κυρία Λαγκάρντ, στον κύριο Ντράγκι, σε οποιοδήποτε ξεκινούσα τη συζήτηση για το χρέος, γιατί θεωρούσα ότι το βασικό, δηλαδή ο ελέφαντας στο δωμάτιο και γυρνούσε και μου έλεγαν ωραία και τι θα μας δώσεις αν θέλεις να μιλήσουμε για το χρέος. Μου λέγανε τα αεροδρόμια το λιμάνι του Πειραιά για την Cosco, τα τρένα, να τα πάρει η κρατική ιταλική FS ( Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A) η οποία ανήκει ανήκει 100% στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, το οποίο δεν έχει ένα ευρώ να δώσει. Και γιατί να δώσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών για τα τρένα της Ελλάδας; Και προσπαθούσα με άλλα λόγια να δημιουργήσω μια συζήτηση η οποία να έχει μια λογική βάση.
«Σπάσαμε τον ΟΣΕ και δώσαμε τις ράγες σε πτωχευμένη ελληνική εταιρεία και τους συρμούς σε πτωχευμένη ιταλική που μας έφερε τρένα 35 ετών απαγορευμένα στην Ευρώπη»
Αυτό επέβαλε η τρόικα και αυτό προσπαθούσα να σταματήσω με την τακτική διαπραγμάτευση για την οποία ξέρετε παραμένω να είμαι περήφανος, πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μιλώντας για τον ΟΣΕ πρόσθεσε ότι πάντα χρειάζεσαι ένα δημόσιο ενιαίο φορέα, ο οποίος να μπορεί να συμπράξει με ξένες εταιρείες οι οποίες θα φέρουν την τεχνογνωσία. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση που έκαναν με τον ΟΣΕ, πρόσθεσε.
“ΝΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ στην τροϊκανή ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ”
Ο ΣΥΡΙΖΑ,αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εισπράξει τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του δεν έχουν το κουράγιο να γυρίσουν στον ελληνικό λαό και να ζητήσουν συγνώμη που είπαν ναι σε αυτήν την τροϊκανή ιδιωτικοποίηση, η οποία είναι η βασική αιτία που έχουμε. Κοιτάξτε αν πάρετε ένα σπασμένο τρένο και το βάλετε στις σπασμένες ράγες το ασύλληπτο γίνεται αναπόφευκτο. Και ξέρετε γιατί; Σε τι αναφέρομαι στο ατύχημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ναι, ήταν τέσσερα χρόνια κυβέρνηση δεν ήταν 50 όπως ήταν η Δεξιά, αλλά επί των ημερών του ιδιωτικοποιήθηκε και σήμερα δεν έχει μάθει το μάθημα. Ο κύριος Τσίπρας λέει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει δημόσιο ενιαίο φορέα. Ξέρετε, σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει χτιστεί ποτέ. Πείτε μου με ένα παράδειγμα να χτιστεί να οικοδομηθεί ένα σοβαρό σύστημα σιδηροδρομικό, αν δεν είναι ενιαίος ο φορέας που το φτιάχνει, δηλαδή να είναι κοινός σχεδιασμός, τις ράγες, τα σήματα, τους συρμούς. Ακόμα και σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το προτείνει αυτό.
Δεν έχουν το Θεό τους – Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ξεπεράσει κάθε όριο
Σχετικά με το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:
Καταρχάς σέβομαι τη δικαιοσύνη, γι αυτό θα μου επιτρέψετε να μην σας πω εσάς τι έγινε, γιατί ακριβώς μετά από το στούντιο μας έχω ραντεβού με την ανακρίτρια. Όσον αφορά το ότι βιάστηκα, αυτός που βιάστηκε είναι ένας υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Για σκεφτείτε το πριν περάσουν 24 ώρες, δύο ώρες πριν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας από τους πέντε έξι αυτόπτες μάρτυρες, βγήκε στα κανάλια και άρχισε να διαρρέει ότι τους βρήκανε. Ο κύριος Θεοδωρικάκος έπληξε τη δικαιοσύνη θανάσιμα Έχρισε τον εαυτό του ανακριτή, εισαγγελέα δικαστή.
Συγγνώμη, Καταρχάς εγώ δεν μίλησα ως πολιτικός αρχηγός. Μίλησα ως θύμα και περιέγραψα την κοψιά αυτού, ο οποίος με χτύπησε. Αυτό δεν είναι παρέμβαση.
:Η ανακοίνωσή μου κατ αρχάς, αν θυμάστε, ήταν πρώτον ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την τραγωδία των Τεμπών. Γιατί οι 57 νεκροί δεν γυρνάνε πίσω. Δεύτερον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας λόγος να κάνουμε σπέκουλα για το ποιοι ήταν αυτοί οι πολιτικοί χώροι πίσω από τους οποίους κρυβόντουσαν αυτοί που με χτύπησαν και περιέγραψα γιατί τον είδα με τα μάτια. Δεν είναι δική σας δουλειά, ούτε δική μου δουλειά, ούτε κανενός άλλου δουλειά να κρίνουμε αυτή τη στιγμή τα πολιτικά πιστεύω και τους πολιτικούς χώρους από τους οποίους προέρχεται ένας άνθρωπος ο οποίος όταν τον είδα πραγματικά μου θύμισε και αυτό είπα. Μου θύμισε άνθρωπο της νύχτας, πορτιέρη.
“Με κατηγόρησαν ότι δεν χρησιμοποιώ αστυνομικούς. Είμαι ένοχος και περήφανος που δεν τους χρησιμοποιώ”
Η γραμμή της κυβέρνησης, η οποία είναι θορυβημένη από την αντίδραση ιδίως των νέων μετά την τραγωδία των Τεμπών, είναι ότι αντισυστημικοί τύποι σαν τον Βαρουφάκη, σπέρνουν την αντισυστημικότητα, την κανακεύουν, τη μεγιστοποιούν και τελικά πέφτουν και οι ίδιοι θύμα αυτής. Είναι η προσπάθειά τους να ταυτίσουν τους μπαχαλάκηδες, τους ανθρώπους της νύχτας, τους μπράβους, οι οποίοι χτυπάνε ανθρώπους σαν και μένα με το κίνημα που ήταν εκεί έξω χτες και το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος το περιέλαβε και αυτό με τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ πάνω σε αυτά τα παιδιά. Είναι η ίδια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την οποία δημιουργούν και εγώ δεν πρόκειται να ανεχθώ αυτό τον αποπροσανατολισμό».
news247