Ζεστές από τον φούρνο, με τραγανό φύλλο και αφράτη, κρεμώδη γέμιση, πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα, οι μπουγάτσες είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
H μπουγάτσα είναι μία κατεξοχήν λιχουδιά που συνηθίζουμε να αγοράζουμε από το αρτοποιείο της γειτονιάς, ωστόσο τι κι αν σας λέγαμε πως μπορείτε να απολαύσετε πεντανόστιμη σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή από την ιστοσελίδα xrysessyntages.gr για σπιτική μπουγάτσα η οποία μάλιστα είναι νηστίσιμη και φτιάχνεται πανεύκολα. Η ιδανική συνταγή για γλυκό κατά την διάρκεια της μεγάλης Σαρακοστής
Συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
1 λίτρο γάλα
100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
100 γραμμάρια ζάχαρη
βανίλια
50 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα
Για πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη και κανέλα
Μπουγάτσα νηστίσιμη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε και τα αυγά.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς ενδιάμεσα και απλώνουμε την κρέμα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε σε μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά.
iefimerida.gr