Δεν στερεύουμε από μαγειρικές ιδέες εν μέσω νηστείας! Για σήμερα φτιάχνουμε πολύ εύκολα νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι, που πιο νόστιμα δεν έχεις δοκιμάσει! Αν δεν με πιστεύεις απλά προγραμμάτισε να τα φτιάξεις σύντομα!
Υλικά (15 κομμάτια):
150 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
50 γρ κακάο
100 ml χυμό πορτοκάλι
250 γρ φρυγανιά τριμμένη ή μπισκότα νηστίσιμα
100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Τρούφα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα κατσαρολάκι για να φτιάξουμε το σιρόπι της συνταγής. Βράζουμε λοιπόν την ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 περίπου λεπτά.
Στη συνέχεια και όσο το σιρόπι είναι καυτό διαλύουμε το κακάο.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε το κρύο πλέον σιρόπι μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και την φρυγανιά ή τα μπισκότα.
Ενσωματώνουμε το σπασμένο καρύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Αφού τα βγάλουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα περνάμε από την τρούφα ή τριμμένη καρύδα ή και τα δύο.
Έτοιμα και τα τρουφάκια μας! Οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν!
xrysessyntages.gr