ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 40γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 60 γρ. μουστάρδα
- 400 γρ. μύδια καθαρισμένα , με κέλυφος
- 40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι - ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα δύο είδη κρεμμυδιού, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε έως ότου το κρασί συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
- Προσθέστε τη τομάτα και τη ψίχα των μυδιών και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε το ζωμό από τα μύδια, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι.
- Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.’
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μαργαρίνη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
mednutrition.gr