Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μεσογειακή μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαιντανό

Μεσογειακή μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαιντανό

Μεσογειακή μακαρονάδα από τα χεράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου με σκόρδο, μαιντανό και ελαιόλαδο και το σπίτι σας θα μυρίσει Ελλάδα. Μια γευστική συνταγή που θα αγαπήσουν όσοι την δοκιμάσουν.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...