Μεσογειακή μακαρονάδα από τα χεράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου με σκόρδο, μαιντανό και ελαιόλαδο και το σπίτι σας θα μυρίσει Ελλάδα. Μια γευστική συνταγή που θα αγαπήσουν όσοι την δοκιμάσουν.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
athensmagazine.gr