Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό, για να τα φτιάξετε λαχταριστά όπως η γιαγιά σας
Υλικά:
- 700 γρ σπαγγέτι
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκ. Σκόρδο
- 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
- 300 ml νερό
- 1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα
Το μυστικό της γιαγιάς για χωριάτικα μακαρόνια με κιμά
- Χρησιμοποιήστε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.
- Ο κιμάς θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
- Ο κιμάς θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.
- Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
- Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη σε μικρότερες μερίδες ώστε να έχετε και άλλες φορές που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.
- Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα ξεπεράσουν και της μαμάς και της γιαγιάς!
athensmagazine.gr