Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 25 μόλις λεπτά

Ζουμερή σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 25 μόλις λεπτά

Ότι καλύτερο για ένα σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.
  • Συνεχίζοντας για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο,
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
  • Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25′ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα.

argiro.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...