Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μωσαϊκό του 10λεπτου: Το αγαπημένο γλυκό ψυγείου σε μια συνταγή… τσακ-μπαμ

Μωσαϊκό του 10λεπτου: Το αγαπημένο γλυκό ψυγείου σε μια συνταγή… τσακ-μπαμ

Με λίγα υλικά και χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
  • 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
  • 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

argiro.gr

Δες επίσης

Atelier Papaioannou: Μια ιστορία για την παραδοσιακή ψαροφαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κέντρο της ...