Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χωριάτικη ομελέτα από Γιάννη Λουκάκο: Το κόλπο στο χτύπημα των αυγών και το μυστικό για να παραμείνει ζουμερή

Χωριάτικη ομελέτα από Γιάννη Λουκάκο: Το κόλπο στο χτύπημα των αυγών και το μυστικό για να παραμείνει ζουμερή

Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε τη συνταγή του για χωριάτικη ομελέτα και αποκάλυψε το κόλπο του στο χτύπημα των αυγών, αλλά και το μυστικό του για να παραμείνει ζουμερή.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 400 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, φρέσκο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. μαραθόσπορο
  • 125 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και ύστερα το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη γραβιέρα πάνω από τα αυγά στο τηγάνι.

Βυθίζουμε την ξυνομυζήθρα και τα ντοματίνια μέσα στο τηγάνι. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ομελέτα αλλά να παραμείνει ζουμερή στο εσωτερικό της.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Νηστίσιμο Ρυζόγαλο με Βελούδινη κρέμα!!

Υλικά 1 λίτρο Γάλα Βρώμη 120 γρ. Ρύζι Καρολίνα 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κόρν ...