Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Αρκούν 5 υλικά: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Αρκούν 5 υλικά: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, στο οποίο 5 υλικά αρκούν για να γίνει πεντανόστιμο.

Υλικά

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, διαλυμένο σε 400 ml νερό
  • 3 φράουλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.

Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.

Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. 15 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο το σκεύος.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 15 μπισκότα, μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη.

Περιχύνουμε με το ζελέ πάνω από την κρέμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Προσέχουμε το ζελέ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό.

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο ζελέ.

Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.

Αφαιρούμε το σκεύος από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

athensmagazine.gr

 

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...