Σπιτικά τραγανά μπισκότα βρώμης από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη για να συνοδεύσετε με τον καφέ ή το γάλα στο πρωινό σας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 170 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 170 γρ. βρώμη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 2 μεσαία αυγά
- 1/2 κ.γ σόδα
- 1/4 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
- Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Στη συνέχεια, τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 10 λεπτά.
athensmagazine.gr