Vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη, υγιεινό αλλά με όλη τη γεύση, για απόλαυση χωρίς τύψεις! Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Υλικά
- 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
- 150 γρ. χουρμάδες
- 40 γρ. κακάο
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- Χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό. Εδώ σας έχω και την εύκολη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτου χτυπημένου vegan παγωτού, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
Για να σερβίρουμε το vegan παγωτό μας, το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
Σερβίρουμε αυτό το υγιεινό παγωτό vegan ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
athensmagazine.gr