Αυτό το γλυκό ψυγείου συνδυάζει μερικές από τις νοστιμότερες γεύσεις! Καραμέλα, μπανάνα και σοκολάτα! Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου μπανόφι που φτιάχνεται μόλις σε 5 λεπτά!
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 175 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
- 4 μικρές μπανάνες
- 250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κακαο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε με το μίξερ τα μπισκότα
- Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα τα μπισκότα.
- Ανακατεύετε καλά για να μουσκέψουν τα μπισκότα.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Κατόπιν, σε μία φόρμα τάρτας ή μία φόρμα που έχετε, με αποσπώμενη βάση, στρώνετε το μείγμα και πιέζετε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
- Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Σε μία κατσαρόλα, λιώνετε τα 175 γρ βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν λιώσει, προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά.
- Μόλις πάρει το χρυσαφί χρώμα της καραμέλας, το αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Κόβετε σε φέτες τις μπανάνες και τις στρώνετε, σε όλη την επιφάνεια της βάσης μπισκότων.
- Το ξαναβάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να κρυώσει για 1,5 ώρα.
- Η κρέμα γάλακτος, που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι κρύα, γιατί έτσι, θα τη χτυπήσετε πιο εύκολα. Οπότε τη βγάζετε από το ψυγείο και την χτυπάτε με το μίξερ.
- Προς το τέλος, προσθέτετε 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αν σας φαίνεται πολύ γλυκιά, βάζετε 1 κουτάλι), και αν θέλετε περισσότερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στην αρχή και 1 βανίλια.
- Προσοχή, μόλις η σαντιγύ γίνει αφράτη, σταματάτε το χτύπημα.
- Τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πριν σερβίρετε, τη στρώνετε στην τάρτα. Πασπαλίζετε με το κακάο.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε αντί για κακάο, με τριμμένη σοκολάτα.
athensmagazine.gr