Αυτή η τυρόπιτα περιέχει φέτα και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Η πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα.
Υλικά
- 2 πιπεριές
- 200 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια γάλα
- 100 γραμμάρια λάδι
- 100 γραμμάρια σόδα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.
Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.
Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.
Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.
Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.
athensmagazine.gr