Οι πατάτες είναι εύκολες στο μαγείρεμα ενώ συνδυάζονται με πολλά υλικά. Αυτή η συνταγή με λιωμένα τυριά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
- 1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες τριμμένες
- 1 κονσέρβα κρέμα από κοτόσουπα
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 450 γρ. ξινή κρέμα.
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 220 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο.
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 176 Κελσίου. Ρίξτε τις τριμμένες πατάτες σας, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί τζέντας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
- Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να είναι αφρώδη και να έχει ροδίσει το μείγμα σας.
- Μπορείτε να δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τραγανά κομμάτια μπέικον στο μείγμα. Σερβίρετε με καυτή σάλτσα ή ό,τι άλλο θέλετε.
athensmagazine.gr