40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 cookies περίπου.
Καλύπτετε με σαντιγί τα cookies. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα.