Ένα από τα καλύτερα και πιο λαχταριστά γλυκά ψυγείου ειδικά για το καλοκαίρι. Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για την προετοιμασία του.
Υλικά
Σιρόπι ζάχαρης
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο, 1 κουταλάκι του γλυκού νερό από άνθη πορτοκαλιάς
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
40 γρ. βούτυρο
Φρυγανισμένο ψωμί του τοστ
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης, και το ρίχνουμε πάνω από το ψωμί.
Για την κρεμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.
- Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφαπτεται της κρεμας και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Μετα χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω ψωμια του τοστ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το διακοσμούμε με φιστίκια και το βάζουμε στο ψυγείο.
athensmagazine.gr