Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Δροσερό γλυκό στο ποτήρι με μπισκότο, φράουλες και κρέμα γιαουρτιού

Δροσερό γλυκό στο ποτήρι με μπισκότο, φράουλες και κρέμα γιαουρτιού

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με μπισκότο, φράουλες και κρέμα γιαουρτιού.

Υλικά 6 μερίδες:

Για την βάση:

  • 80 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 πρέζα αλάτι

Για τον πουρέ φράουλας:

  • 100 γρ φράουλες πλυμένες
  • 2 κτσ ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό (10% ή 2%) παγωμένο
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη ή 1/2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Για την διακόσμηση:

  • 200 γρ φράουλες πλυμένες
  • 6 γυάλινα διάφανα ποτήρια χωρητικότητας 150 ml

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μουλτι. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο αφού έχουμε προσθέσει το αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα μπισκότου σε 6 γυάλινα διάφανα ποτήρια και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να είναι λεία η επιφάνεια. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα γιαουρτιού
  2. Για τον πουρέ φράουλας. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τα 100 γρ φράουλες και την ζάχαρη άχνη. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και μοιράζουμε την 1/2 ποσότητα πουρέ στα 6 ποτήρια. Τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας τον φυλάμε για την διακόσμηση
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια ή το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
  4. Για την συναρμολόγηση. Από τα υπόλοιπα 200γρ φράουλας κρατάμε 3 τεμάχια για την διακόσμηση. Τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε μέτριες προς λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε περιμετρικά μέσα στο ποτήρι. Με ένα μακρύ κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής μοιράζουμε και γεμίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού τα ποτήρια. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας μοιράζοντας και τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας στα 6 ποτήρια
  5. Διακοσμούμε με τις φράουλες που αφήσαμε στην άκρη. Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όσο είναι δροσερό

cookpad.com

Δες επίσης

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε : Για το Ραβανί 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.  ζάχαρη 120 ...