Υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι ταυτισμένα με το καλοκαίρι. Ενα από αυτά, αδιαμφισβήτητα, οι ντομάτες με αυγά. Η κλασική συνταγή της γιαγιάς λοιπόν…
Υλικά
- 5 ώριμες ντομάτες
- 5 αυγά
- σκόρδο τριμμένο
- Λίγο λάδι
- Πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι.
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές (κομμένες σε μικρά κομματάκια) και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο, τριμμένο.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες τις οποίες έχετε περάσει από το χοντρό τρίφτη και έχετε αφαιρέσει τη φλούδα.
Αφήνετε τη ντομάτα να ψηθεί μέχρι να τραβήξει τελείως όλα τα υγρά.
Όταν έχουν εξαφανιστεί τα υγρά της ντομάτας, προσθέτετε τα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρώς (όχι όπως όταν τα χτυπάμε για ομελέτα) και έχετε αλατίσει σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
Βγάζετε από τη φωτιά, βάζετε στο πιάτο και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω.
athensmagazine.gr