Όσο «μίζερος» κι αν ήταν κάποιος στο τραπέζι, δεν μπορούσε ποτέ να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια που έβγαιναν από το τηγάνι σαν μικρά χρυσοκαφέ μπαλάκια και έδιναν στον ουρανίσκο την αίσθηση αυτού που σήμερα ονομάζουμε comfort food.
Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Εμείς είπαμε ναι και το ευχαριστηθήκαμε. Όχι μόνο γιατί ψήσαμε πανεύκολα μεμιάς δεκάδες κεφτεδάκια, αλλά γιατί δεν επιβαρύναμε τον οργανισμό μας.
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- μισό σφηνάκι ούζο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.
athensmagazine.gr